November 16, 2020

Articol Retail & FMCG

Liderul regional în producția de ambalaje bio-based și compostabile face un pas firesc în evoluția sa, adoptând o nouă identitate vizuală pentru companie, un nou model de business și un nou nume care să prezinte valorile companiei - Promateris.

Suntem bucuroși să fim prezentați în revista Retail & FMCG. Puteți citi mai jos un scurt extras al interviului cu Tudor Georgescu, Directorul General Promateris. Întregul articol poate fi citit aici.

Tudor Georgescu, Director General Promateris

Cu o prezenta de peste 60 de ani in industria productiei de ambalaje, liderul regional in productia de ambalaje bio-based si compostabile Prodplast face un pas firesc in evolutia sa, adoptand o noua identitate vizuala pentru companie, un nou model de business si un nou nume care sa prezinte valorile companiei - Promateris. Compania se aliniaza unei noi generatii de materiale sustenabile, de la produse cu impact climatic scazut, la solutii pentru end-of-life si tinteste astfel noi piete interesate sa faca tranzitia spre o economie circulara.

Fabrica din Buftea, Romania

Diviziile companiei:

1.     Bio-based și compostabile – producem o gamă variată de ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu focus pe decarbonizare. Printre acestea se numără soluții pentru retail (pungi maieu, legume & fructe, saci menajeri, saci pentru căței, etc), dar și o gamă care se adresează companiilor de distribuție sau celor agricole. Avem în plan și producția locală de mănuși bio-based, compostabile.

2.     Bioplastic recycling – ne-am propus să avem 0% deșeuri în procesul de producție, lucru pe care l-am reușit de curând. Deșeurile reziduale din procesul de fabricație sunt un material valoros și de înaltă calitate, pe care noi reușim să îl reciclăm și să îl reintroducem în procesul de producție.

3.     Compounduri cabluri electrice – divizia de compounding este specializată în dezvoltarea și fabricarea granulelor destinate producției de cabluri electrice.

Cum pozitioneaza compania acest rebranding?

În ultimii ani ne-am concentrat eforturile în vederea dezvoltării de produse cu impact de mediu redus, cum sunt ambalajele bio-based compostabile. În momentul de față, deși suntem încă în perioada de tranziției, 75% din producția noastră este reprezentată de acaeastă categorie de produse. Viziunea noastră pe termen lung este să oferim publicului alternative din ce în ce mai performante și mai sustenabile și ne concentrăm eforturile în această direcție. Considerăm că trebuie să ne poziționăm și să fim percepuți corect în piață, iar identitatea companiei trebuie să reflecte activitatea de producție. Așadar, a fost firească pentru noi această schimbare și a reprezentat un pas important în vederea atingerii obiectivelor noastre.  

Ce presupune noul model de business?

Noul model de business presupune în primul rând dezvoltarea de produse inovatoare, cu valoare adăugată pentru cumpărător, dar și pentru companie. Este un model care propune soluții ce respectă principiile economiei circulare, prin care resursele folosite provin din surse regenerabile și care pot fi compostate, intrând astfel într-un nou ciclu de viață.

More News