September 30, 2022

Promateris anunță modificări în structura acționariatului

Promateris anunță intrarea în acționariatul societății a celui mai reprezentativ vehicul de investiții de pe piața locală, Pavăl Holding.

Promateris anunță intrarea în acționariatul societății a celui mai reprezentativ vehicul de investiții de pe piața locală, Pavăl Holding.

Promateris este încurajat de colaborarea între antreprenorii români, care își unesc forțele pentru dezvoltarea sectorului de producție de ambalaje sustenabile, fiind motivat să continue parcursul de creștere la nivel regional.

Investiția Pavăl Holding în grupul Promateris ne va ajuta să ne consolidăm poziția de lider în regiunea Europei Centrale și de Est,  să ne dezvoltăm strategic prin pătrunderea pe noi piețe, prin diversificarea portofoliului de producție și prin achiziții. Preocuparea pentru sustenabilitate, inovare și valoare adăugată locală este împărtășită de noii acționari, ceea ce ne va permite să investim în continuare în cercetare-dezvoltare și să identificăm opțiuni de extindere a lanțului nostru de valoare, crescând gradul de circularitate al afacerii noastre. Suntem încrezători că experiența, know-how-ul și soliditatea financiară a Pavăl Holding vor avea un impact semnificativ asupra dezvoltării  Promateris, și un impact pozitiv la nivelul tuturor stakeholder-ilor și al comunităților în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea, spune Tudor Georgescu, Director General Promateris.  

Promateris își propune să continue investițiile în dezvoltarea companiilor din grup, prin creșterea capacității de producție și prin investiții în diversificarea portofoliului de produse. Analizăm oportunitatea unor proiecte de M&A pentru a susține creșterea EBITDA pentru perioada 2023-2025. Promateris va continua să investească în vederea creșterii organice, prin dezvoltarea de produse cu valoare adăugată crescută, ce au la bază activitățile de R&D din cadrul companiei. Promateris va începe și producția de materie primă pe bază de amidon de porumb, destinată producției de ambalaje biodegradabile și compostabile. Odată cu lansarea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb, dezvoltând o serie de rețete si proceduri proprii.

Ne bucurăm că prin intermediul acestei tranzacții Pavăl Holding își lărgește portofoliul de companii și totodată își diversifică domeniile în care investește. Industria ambalajelor cu amprentă redusă de carbon este una atractivă și efervescentă, iar parteneriatul cu Promateris, liderul regional pe acest segment de piață, deschide o nouă direcție investițională, strategică pentru grupul nostru. Avem toată încrederea că împreună vom reuși să ducem Promateris în topul grupurilor industriale din Europa pe segmentul de ambalaje sustenabile, declară Karina Pavăl, Vice Președinte Pavăl Holding.

More News